juni.2019 - Welkom op het Hoogend

Welkom op het Hoogend
Ga naar de inhoud
juni.2019.
zondag 30 juni, 17.00 uur.
Vanmorgen een wandeling gemaakt, het was nog niet zo warm, wel geregeld pijn maar toch ben ik zo ongeveer een uur onderweg geweest. De rest van de dag, nog een poosje buiten gezeten in het zonnetje en in de middag toen er wat meer wind en bewolking kwam, binnen in mijn nieuwe boek ge lezen.

fanmorren un eintsju kuiert, ut was noch nyt su warm, wel hat ik geregeld pine mar tog bin ik noch un uurke onderwech weest. De rest fanne dach hef ik noch un skoftsju int sontsju sitten en later oppu middach, ut begon wat hadder te waaien en dur meer bewolking kwam hef ik binnen in mien nieuwe boek sitten tu lesen.

zaterdag 29 juni, 21.00 uur.
Vanmorgen al vroeg boodschappen gedaan want mijn maatje en vrouw is vandaag jarig en dat moet natuurlijk gevierd worden. Gezien de temperatuur wordt het een warm feestavondje. Ondanks de warmte is het een gezellige boel geworden, ook hebben we gelijk maar even mee gefeest op de overwinning van de oranje voetbaldames.
Fanmorren al froech boatskappen deen, want fandaach ik mien maatsju en frouwtsje jarug en dat mutte wu natuurluk fiere. Ut wut dink ik un warm feesje, mar ondanks de warmte ist un geseluch feesje wudden en geliek hewwu even metfeesten oppu overwinning fan de oranje foetbaldames.


vrijdag 28 juni,17.00 uur.
Vanmorgen voor het al te warm werd heb ik nog een korte wandeling gemaakt. Om 16.00 uur waren we samen op de afscheidsreceptie van Frouk Oostra, zij nam afscheid bij Cultureel Kwartier Sneek. Frouk was een gedreven dame in haar werk en een goede vriendin voor velen.
Fanmorren hef ik foar ut al tu warm wudde un kuierke maakt. Om 4 uur binne wu tegaren naar de afskeidsresepsie weest fan Frouk OOstra. Zij nam afskeid fan ut Cultureel kwartier Sneek. Fouk was un gedreven dame in hur werk en foar feul minsen un goeie friendin.

maandag en dinsdag 24 25 juni, 19.00 uur.
Gister mocht ik mijn 80 ste verjaardag vieren, wat we ondanks de warmte, bescheiden hebben gevierd. Voor vandaag gold rust, het is te warm voor een wandeling of wat voor activiteit dan ook.
Guster mogt ik myn 80 ste jaardach fiere, dat hewwu dan ok, ondanks de warmte heel beskeiden deen. Fandaach wast rust, ut was te warm foar un kuierke of wat foar aktiviteit dan ok.
zondag 23 juni, 19.00 uur.
Het was een druk weekend in Sneek. Zeker vrijdagavond toen Maarten van der Weijden tegen elf uur door de Sneeker grachten zwom om de Elfstedentocht zwemmend te gaan afleggen, om met deze super prestatie geld in te zamelen voor de kankerbestrijding, heel veel mensen stonden langs de grachten om hem aan te moedigen. Gister was er de Mar-athon, de start en finish in Sneek, een echte marathon, een halve marathon, een wandelmarathon over 10-20 en 42 km. Alle deelnemers kwamen voorbij ons huis. Onder de deelnemers van de 42 km. Wandelen een koorvriend van mij, Meine v/d Wal, een andere koorvriend Klaas Doevendans deed de 20 km. Wandelen en bij de tien kilometer hardlopen, onze vriend Hen van der Veer. Vanmiddag was er dan nog de familie fietstocht met een groot aantal deelnemers.

Ut was dit wykend druk in Sneek. Seker frijdachavend met de deurkomst fan Maarten van der Weijden die swemmend de Elfstedentogt doêt foar de kankerbestrijding, heel feul minsen stonnen langs de gragten om hem an te moedugen. Gister was de start en finis fan de Mar-athon in sneek, je konnen wandele en hatlope. Wandele kon 10, 20 en 43 km. Hatlope kon 10 km, un halfe en un hele marathon alle deelnimmers kwammen an oans huus foarbij, weronder un zangmaat fan mij, Klaas Doevendans, die 20 km  wandelen dee, en Meine v/d Wal die eefkus de 42 km wandelde. Bij de hatlopers oppe 10 km. liep oanse friend Henk van der Veer met knappe prestasie foar de eerste keer. Fanmiddach was dur dan noch un familie foetstogt, der eden ok feul minsen an met.vrijdag 21 juni, 19.00 uur.
Vanmorgen, naar aanleiding van mijn bezoek aan de neuroloog vanmorgen een bezoek aan de huisarts gebracht. hier heb ik een nieuwe verwijsbrief gekregen voor een bezoek aan de revalidatiearts in het ziekenhuis, misschien dat men daar nog iets kan doen aan mijn benen.

fanmorren bin ik naar anleiding fan myn besoekje an de neuroloog  op ut spreekuur weest fan oanse huusarts.
Hyr hef ik un nieuwe verwysbriêf kregen foar de revalidatiearts int siekehuus, misskien sien se der noch kaans om wat an myn benen te doên.
donderdag 20 juni,17.00 uur.
Vanmorgen samen met Theo en twee dubbele shuttles een korte rondrit met een bezoek aan de waterpoort gedaan voor een groep mensen die waren uitgenodigd door gemeente Sûdwest Fryslân. We hadden maar en uurtje om het een en ander over onze stad te vertellen, maar ik kan wel zeggen dat het geslaagd is. En dan nu naar het Nederlands damesvoetbal kijken.

Fanmorren tegare met Theo en twee dubbele shuttles un kot rontritsju met un besoekje an de waterpoort maakt, foar un groep minsen die uutnoadugd waren deur de gemeente Sûdwest Fryslân wu hadden mar un uurke om ut ien en ander over oanse stad te fetellen, mar ik kan wel sêgge dat ut wel slaagt is. En dan nou naar ut Nederlandse damesvoetbal elftal kieke.

woensdag 19 juni, 17.00 uur.
Vanmorgen nor een klein eindje gewandeld mar het begon flink te regenen, dus maar gauw weer naar huis. Vanmiddag nog een paar plantjes buiten in de drinkbakken aan de muur geplant. Op het Martiniplein zijn ze druk bezig met de opbouw van stellingen en podia voor de Mar-athon van aanstaande zaterdag.
Fanmorren noch un klein eintsju kuiert, mar ut begon te regenen, dus mar gauw weer naar huus. Fanmiddach hef ik noch wat plantsjus in de drinkbakken an de muur planten. Op ut Martiniplein binne se druk ant opbouwen fan stellingen en podiums voor de Mar-athon fan ankommende saterdach.

dinsdag 18 juni,19.00 uur.
Ook vandaag weer een mooie dag. Vanmiddag had ik een afspraak en onderzoek met de neuroloog in het Antonius voor mijn benen. Er is weinig positiefs uit het onderzoek gekomen allen weten we nu dat het vermoedelijk iets met de spieren en pezen is, dus moet ik weer een afspraak met de orthopedie maken en zo blijven we bezig.

Ok fandaach weer moai weer. Fanmiddach hat ik un ouwspraak en ondersoek bij de neuroloog faor myn benen. Feul het dit nyt oplefert, allienug dat ut vermoedeluk iets is met myn spieren en pezen. Dus nou mut ik weer un ouwspraak make met de orthopedie, en su blieve wu mar wat besug.

maandag 16 juni, 17.00 uur.
Vandaag een rustige dag, kon vanmorgen geen wandeling gemaakt, ik moest wachten op de trombosedienst, vanmiddag heb ik wat geluierd en een poosje buiten in mijn nieuwe boek gelezen.
Fandaach un rustuch dachju, ik kon fanmorren nyt kuiere make, ik moest wagte oppu trombosedienst, fanmiddach hef ik mar wat luiert en buten in myn nieuwe boek sitten te lesen
zondag 17 juni, 19.00 uur.
Altijd voor mij weer een speciale dag, omdat ik dan aan mijn vader denk, er gaat geen dag voorbij of ik denk wel aan hem maar toch op Vaderdag wel wat meer. Ook al omdat hij heel jong is overleden, hij was nog maar 47 jaar oud. Zelf ben ik op deze dag blij gemaakt met een heel mooi boek, wat eigenlijk in geen Sneeker huis mag ontbreken, de titel is 21 man, meer zeg ik er hier niet over maar voor mij is het een prachtig boek. O. ja zou het haast vergeten maar ik heb ook nog een wandeling gemaakt.

Altyd foar mij weer un speciale dach, omdat ik dan an myn fader dink, dur gaet gjin dach foarbij of ik dink wel an hem mar tog op faderdach wel wat meer, ok al omdat hij heel jong is overleden, hij was noch mar 47 jaar. Self bin ik op disse dach blij maakt met un heel moai boek wat eigeluk in gjin enkel Sneeker huus ontbreke mach, de titel is 21 man, meer sêg ik dur nyt over mar foar mij is un pragt boek. O, ja ik hef ok noch un kuierke maakt.

zaterdag 15 juni, 19.00 uur.
Vanmorgen heeft Rolling Home het laatste optreden gedaan voor dit seizoen, nu houden we vakantie. Het optreden was vanmorgen in de feesttent in Lippenhuizen, samen met ons koor zong ook een leuk kinderkoor een nummer met ons mee, het was voor ons, kinderkoor en publiek een leuk optreden. Vanmiddag heb ik samen met Ika en Klasien nog een terrasje gepikt op de Marktstraat. Hier was een smartlappenmiddag georganiseerd, dus allemaal zang, zo wel zelf zingen als luisteren.

Fanmorren het Rolling Home ut laaste optreden deen foar dit seizoen, nou houwe wu eerst vakaansie. Ut optreden was inne feesttent in Lippenhuizen, tegelyk deed dur ok un leuk kienderkoarke met oans met, ut was foar oans, ut kienderkoar en ut publiek un leuk optreden. Fanmiddach hef ik noch, tegare met Ika en Klasien un terraske pikt oppu Marktstraat, der was un smartlappefestival organiseert, dus allemaal singerij self singe en luustere.
vrijdag 14 juni, 18.30 uur.
Vanmiddag een leuke middag gehad, we waren namelijk op verjaardagsvisite bij onze schoonzoon Kes. Het was goed weer dus lekker buiten in het zonnetje genieten met een drankje erbij, wat wil je nog meer.
Fanmiddach un leuke middach hat, wu waren op jaardach bij oanse skoanseun, Kes. Ut was goêt weer dus wu konnen moai buten in sontsju sitte met un drankje dur bij, wat wille je dan moch meer.

woensdag 12 juni,17.00 uur.
Vandaag heb ik weer een zevental mensen, op verzoek van Henk v/d Veer een plezier gedaan door in de Waterpoort voor dit gezelschap wat over Sneek en de waterpoort te vertellen. Pinkstermaandag had Henk me hiervoor gevraagd en later dacht ik, zou dit gaan lukken, ik had er een hard hoofd in. Vanmiddag was het dan zo ver en het ging voor mijn gevoel goed. De draaitrap om boven te komen is nog wel een hindernis die wat spanning opleverde, maar ook dat ging goed. Ik ben dan ook blij dat het gelukt is, dat geeft weer moed voor de toekomst.
Fandaach hef ik weer seven meensen, op vesoek fan Henk v/d Veer un plezier deen deur inne waterpoort wat over Sneek en de waterpoort tu vetellen. Pinkstermaandach hat Henk fraagt of ik dit doên wu, mar later dogt ik, as dat mar lukt, ik hat dur un hat hoofd in. Fanmiddach wast sufer en naar myn gefoêl gong ut goêt. De draaitrap om boven te kommen is noch wel un hindernis om te nimmen, mar ok dat gong goêt. Ik bin dan ok blij dat ut lukt is dat geeft weer moêd foar un folgende keer.
dinsdag 11 juni, 17.00 uur.
Weer een regenachtige dag, een dag dat ik niet even een wandeling kon maken, in een dikke regenbui heb ik nog een paar boodschappen gedaan, vanavond nog naar repetitie van R. Home, alweer de laatste van dit seizoen.
Weer un regenagtuge dach, un dach werop ik gjin kuierke make kon, in un dikke regenbui hef ik wat boatskapkus deen, fanavend naar rippetisie fan R. Home , de laaste keer fan dit seizoen.

Pinkstermaandag, 18.00 uur.
Vandaag samen met heel veel mensen genoten van de fiets Elfstedentocht. Vanmorgen om 11 uur waren we op de Geeuwkade, waar we samen met Klasien, Jan en Meinte mooi op het terras bij dansschool Vergonet hebben genoten van de stroom fietsers die voorbij kwamen.
fandaach tegare met heel feul meensen genoaten fan de fiets Elfstedentogt. Fanmorren om 11 uur waren wu oppu Geeuwkade wer wu met Klasien, Jan en Meinte op ut terras fan dansschoal Vergonet genoaten hewwu fan de stroom fietsers die foarbij kwammen.


zondag 9 juni,19.00 uur.
Vandaag was het goed weer en voor mij een mooie gelegenheid om vanmorgen een wandeling te maken. Ik zal het meteen maar zeggen, de wandeling viel niet mee, was behoorlijk pijnlijk, maar toch ben ik blij dat ik ben gegaan. Door het mooie weer was er vandaag ook weer grote belangstelling voor Herr Hampelman en zowaar hij straalde weer.

Fandaach wast goêt weer en foar mij un moaie gelegenhiet om fanmorren un kuierke te maken. Ik sal ut gelyk mar zêgge, ut kuierke fiel swaar teugen ut was behoarluk pynluk, mar ik bin tog weer blij  dat ik ut deen hef. Deur ut moaie weer was dur ok aarduch wat belangstelling foar Her Hampelman en ju wulle ut love of nyt hij straalde weer us.zaterdag 8 juni, 17.00 uur.
Over vandaag kan ik kort zijn, slecht weer en een stormachtige wind, niet het weer voor mij. Heb dan ook vlug wat fruit bij de groenteboer gehaald en bij de bakker wat lekkers bij de koffie en voor de rest van de dag wat gelezen en een poosje achter de computer gezeten.

Over fandaach kan ik kot wese, slegt weer en un stormagtuge wien, nyt ut geskikste weer foar mij. Hef dan ok vlug wat fruit bij de groenteboer haalt en bij de bakker wat lekkers bij de koffie en foar de rest fan de dach hef ik wat sitten te lesen en wat kompjoetert.

vrijdag 7 juni, 16.00 uur.
Ook vanmorgen weer een wandeling gemaakt en twee bezoekjes afgelegd. De eerste was bij een jarige vriend van mij en het tweede bezoekje was aan drukkerij Drie in 1. Hier heb ik met René een babbeltje gehad over het maken van een fotoboek in het formaat A4. Zelf wil ik graag het boek samenstellen met foto’s van mij, gekoppeld aan verhalen van andere personen. Na dit praatje heb ik mijn wandeling voortgezet, het was lekker weer en voldaan kwam ik weer thuis, dat is wat het lopen betreft de laatste dagen weleens anders geweest

Ok fanmorren weer en kuierke maakt en twee besoekjes ouwlijd. De eerste was an un jaruge friend fan mij, en ut tweede besoekje was an drukkerij Drie in 1. Hyr hef ik met Remé sproken over ut maken fan un fotoboek op A4 formaat. Self wil ik graech ut boek samenstelle met foto’s fan mij en ferhalen fan anderen. Na dit praetsju hef ik mien kuierke ouwmaakt, ut was lekker weer, en ik kwam met un goêt gefoêl weer thûs, dat is de laaste tyd wel us andus weest.
donderdag 6 juni, 20.00 uur.
Vanmorgen een wandelingetje gemaakt en wat boodschappen gedaan.  Onderweg een praatje gehad met wat oudere Sneekers die net als mij ook een wandeling maakten. Vanavond werd k gebeld door Henk v/d Veer met de vraag of ik aanstaande woensdagmiddag in de waterpoort voor een klein gezelschapje iets over de poort wilde vertellen. Dit ga ik proberen, meestal heb ik in de middag last met mijn ademhaling, maar ik wil het graag proberen. Heb ook nog eventjes een foto gemaakt van ons huis in de steigers.

Fanmorren en kuiert, en boatskappen deen. Onderwech un praêtju maakt met ok wat ouwere sneekers die krekt as mij ok un kierke maakten. Fanafend wudde ik belt deur Henk v/d Veer of ik folgende week woensdachmiddach ok an un klein geselskapku wat over de waterpoort vetelle ken. Ik gaen dit proberen al bin ik smiddachs nyt op syn best wat myn adumhaling betreft. Ik hef ok noch eefkus un fotootsju maakt fan oans huus inne steigers.

woensdag 5 juni,19.00 uur.
Over vandaag kan ik kort zijn, vanmorgen moest ik voor de laatste keer naar fysio actief, en heb voorlopig mijn laatste behandeling gehad. Eerst moet ik 18 juni naar de neuroloog en daarna word er besloten of en nog meer fysio behandelingen zullen volgen of, misschien pijnbestrijding, we wachten maar even af, dit was het wel voor vandaag.

Over fandaach kan ik kot wese, fanmorren moest ik foar ut laast naar fysio actief, en hef ik foarloapug mien laaste behanneling hat. Eerst mut ik nou un gesprek en ondersoek hewwu bij de neuroloog en derna wut dur besloaten  of dur noch meer fysio agterwech komt, of misskien pijnbestrijding, wu wagte mar even af, dit wast wel foar fandaach.
dinsdag 4 juni, 17.30 uur.
Vanmorgen wat boodschappen gedaan voor Ika en een eindje gewandeld, dat ging eerst wel maar het laatste eindje naar huis toe ging zwaar. Maar voor ik aan mijn activiteiten begon moest ik eerst nog even een vitamine B12 injectie krijgen. Vanmiddag heb ik bezoek gehad van vriend Bertus en kreeg ik een schrijven van he Antonius ziekenhuis voor een bezoekje aan de neuroloog op 18 juni.

Fanmorren wat boatskapkus deen foar Ika en geliek ok un kuierke maakt, mar ut laaste stukje naar hûs toe gong moeiluk. Mar foar mien actifiteiten moest ik eerst noch un vitamine B12 injeksie hewwu. Fanmiddach is friend Bertus bij mie op besoek weest en kreeg ik un skrieven fan ut Antonius siekenhuus foar un besoekje an de neuroloog op 18 juni.

maandag 3 juni,17.00 uur.
Vandaag maar eens een rustdag gehouden, ik was na alle drukte van Hemelvaartsdag en het weekend moe en zo nu en dan duizelig. Dus maar even een dagje rust. Ook moest ik alle materiaal van een middag knopen nog opruimen, ben ook niet naar repetitie van R.H. geweest. Ondertussen zijn de schilders en dakdekkers begonnen om ons huis en van de buren onderhanden te nemen.

Fandaach mar us un rustdachju nomen, ik was na alle drukte fan Hemelvaartsdag en ut wykend moêt en su nou en dan duselug. Dus mar even un dachju rustug an. Ok moest ik al mien knoopspullen fan un middachju knopen noch oprume, bin ok nyt naar rippetisie fan R.H weest. Ondertussen binne de skilders en dakdekkers begonnen met ut opknappen fan oans hûs en dat fan de buren.


zondag 2 juni,18.00 uur.
Vandaag was het Lekker Sneek. Vanmorgen ben ik even wezen kijken bij de opbouw van de markt, vanmiddag zijn Ika en ik nog samen een keertje wezen kijken. Erg druk was het niet, jammer voor de hele organisatie, maar het was te mooi weer, de mensen zochten denk ik verkoeling op het water of in het bos.

Fandaach wast Lekker Sneek. Vanmorren hef ik even keken bij de opbouw fan alle kramen, fanmiddach binne Ika en ik, dur tegare noch even weest. Erg druk wast nyt, jammer foar de organisasie, mar ut was tu moai weer, de meensen sogten ut water of de bossen op der wast koeler.zaterdag 1 juni,18.00 uur.
Eindelijkweer eens een stukje dagboek. Ja, sinds 3 mei heb ik niets meer in mijn dagboek geschreven, en dat kan natuurlijk niet. Maar dat zo zijn reden, het moet goed weer zijn zodat ik een eindje kan wandelen, dan beleef je nog eens wat of je maakt wat foto’s tijdens je wandelingen. Helaas is dat dus niet zo goed gelukt daar kwam nog bij dat we in de maand mei nog twee weken met vakantie zijn geweest naar ons geliefde eiland Terschelling, wat voor ons twee hele mooie weken zijn geweest. Het was niet elke dag stralend weer maar we hebben ook haast geen regen gehad. Na de vakantie hadden we nog een optreden met Rolling Home bij Ût Sneek en toen moest ik me voorbereiden op een demonstratie touwknopen op Hemelvaartsdag op het Starteiland, tot slot dan nog een optreden met ons koor, gistermiddag bij Omrop Fryslân in het programma Noardewyn, vandaag heb ik maar een rustdag genomen, en toen was de maand mei om en is het vandaag alweer juni. Hierbij dus wat foto’s van mijn activiteiten in de afgelopen maand.

Eindeluk weer us un stukje dachboek. Ja sins 3 mei ist dur nyt meer fan koamen om wat tu skrieven, en dat lykt natuurluk nergus op. Mar ja, alles het syn reden, ut mut goêt weer weze foar un kuierke, want dan beleef ju noch us wat of ju make wat fotootsjus. Dat is jammer genoech nyt lukt en der komt ok noch bij dat wu 14 dachen op vakaansie weest binne op oans geliefde eilaan Terskelling. Wu hewwu un moaie fakaansie hat, nyt elke dach stralend weer mar ok hast gjin regen, foar oans waren ut twee fijne weken. Na de fakaansie hewwu noch met Rolling Home optrden, bij Ût Sneek, en derna moest ik mie foarbereide op un demonstrasie splitsen en knopen op ut Starteilaan, as laaste dan noch un optreden fan oans koar bij Omro Fryslân in ut programma Noardewyn, fandaach hef ik dan ok mar un rustdach nomen, en toen was de maand mei ok alweer foarbij en binne wu alweer juni. Bij disse noch wat foto’s fan myn besugheden fan de oulopen maand.
       
   


Terug naar de inhoud